ישראל מייצרת מידי שנה כ־2.4 מיליון טונות פסולת מזון - כשליש מהייצור המקומי. 50% מהמזון שנזרק ראוי למאכל אדם ומגיע לאשפה עקב דפוסי התנהגות שגויים, חוסר מודעות, הרגלי הקנייה שלנו וחוסר יעילות. אנו מאמינים שאם נדע יותר נוכל, יחד, לצמצם את בזבוז המזון. בחרנו 10 אנשים מעוררי השראה שהחליטו להקדיש את חייהם לנושא, הם קמים כל בוקר עם מטרה ושליחות לייצר עולם טוב יותר בחלקת האלוהים שלהם.
אלו הם אנשי הצימבו"ז
-
שיראל ברגר - בעלים ושפית OPA
-
שי רילוב - מנכ"ל עמותת רובין פוד
-
תומר צור - בעלים ויזם המתססה
-
מייסר אבו שחאדה סרי - חלוצה קולינרית יפואית
-
נרי אהרוני גל - מציל מזון חברתי
-
גלעד ותמרה גורל - חוות עשב לימון
-
איה פרנקל - המתסיסה
-
יניב גור אריה, שף שטראוס - מאדמה לאדם
-
דניאלה זלצר ואיתי פלד - מצילות המזון
-
סתיו מלצר- דיאטנית שטראוס
אנו רוצים להודות לכל האנשים המדהימים שסייעו בהצלחת הפרויקט
לכל אנשי הצימבו"ז (לפי סדר הא"ב):
אבו שחאדה מייסר סרי, אהרוני נרי, ברגר שיראל, גור אריה יניב, גורל גלעד ותמרה, זלצר דניאלה, מלצר סתיו, איתי פלד, פרנקל איה, צור תומר רילוב שי
הופק ע״י צוות בית המכולות ובית ההפקות 10:20
הפקה: אורטל תורג׳ ויואב חייקין בימוי ועריכת תוכן: יואב חייקין
צילום, הקלטה וקולורינג: עמרי לוי עריכת וידאו: יואב חייקין ועמרי לוי
ליהוק וארט: אורטל תורג׳ תחקיר: אלעד רובין קרינות: מיקי חיימוביץ' איפור: בן רביבו עיצוב: הילה כהן עוזר הפקה: ערן רחמני
לוקיישן (המהמם ביקום): בית המכולות, נמל יפו
בשיתוף ובזכות:
* הנתונים בסרטונים לקוחים מדו"ח לקט 2022 במידה וזיהיתם טעות נשמח לשמוע ולתקן